Hvad børn ikke ved ... har de ondt af

Børn er altid involverede i det, der foregår omkring dem. Også i det, der ikke bliver omtalt.

Denne helt omskrevne udgave af bogen sætter fortielsernes betydning i et neurologisk perspektiv og guider dig til at åbne den gode samtale om de svære emner med nærvær, tydelighed og empati.

'Hvad børn ikke ved ... har de ondt af' er en bog for den, som søger en praktisk og inspirerende tilgang til at skabe gode samtaler med børn og familier om de svære emner, som f.eks. når forældre er ramt af psykiske lidelser.

Fortielser er ikke gode gaver til børn, der søger at forstå sig selv og finde sammenhæng i tilværelsen. Tavsheden pakkes ind i forklaringer som: „Vi vil beskytte børnene“, og „De skal ikke involveres“, og der bindes sløjfer med ordene: „De er for små til at forstå“, „De ser ud til at have det fint“ osv.

Både udviklingspsykologien, neuropsykologien, børnene selv og al sund fornuft har imidlertid længe fortalt os, at børn har brug for at få empatisk og klar besked om det, der foregår i den virkelighed, de lever i. Det gælder selvfølgelig især det, der sker i deres familie.

Fra bogens forord af Kari Killén

"Bogen er en gave til de, der ønsker at forstå børn, og som ønsker at lade denne forståelse danne grundlag for deres relation med både børn og forældre.Utallige eksempler viser os noget, jeg også selv har erfaret: at hvis vi lader børn finde ud af os, vil de også blive i stand til at bruge os".​​​​

En hilsen fra Stine Tofte - klinisk børnepsykolog og spædbarnsterapeut - www.bupp.dk

"Kære Karen 
Jeg har i mange år arbejdet med komplicerede familiesager og seksuelle overgrebssager og er netop startet som privatpraktiserende sammen med en kollega.
Jeg er netop ved at læse din bog: ‘Hvad børn ikke ved... har de ondt af’. Det er en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst. Den bør ALLE, der er i berøring med børn, læse!
Der er SÅ mange gode og vigtige ting fra din bog, som jeg tager med mig - og hvor bliver jeg optaget af arbejdet med børn af psykisk syge forældre! Det tror jeg gerne, jeg vil prøve at have lidt mere fokus på i vores praksis.
Tak for din indsats og inspiration!
De kærligste hilsner Stine Tofte"

Jesper Juul skriver om bogen

"Karen Glistrups bog er enestående, fordi den handler om, hvordan vi kan være med til at give børn noget, der for alvor beriger deres tilværelse."

 

Praise for 'What Children don't know... hurt's'

Køb bogen 'Hvad børn ikke ved ... har de ondt af' her

 

Køb bogen her »

 

Læs uddrag af bogen her »

Læs Benedicte Schillings anmeldelse i PsykologNyt her »

Bogen er oversat til engelsk. 
Elspeth McAdams har sammen med Benedicte Shilling og Simon Burton skrevet et stærkt forord.
Læs med her »

Den amerikanske bestselling forfatter Jessica Joelle Alexander
har også læst den: 
Læs med her »

CPHLA, Copenhagen Litterary Agency har skrevet en omtale af hele Karens forfatterskab.
Læs med her » 

Bogen er også udgivet på det tyske forlag BELTZ

Hent mindmap til familiesamtalen her »